Viešbutis su SPA ir konferencijų centru Nidoje

Vizualizacija nuo marių pusės

Pirmo aukšto planas.

Viešbučio funkcinis išdėstymas projektuojamas aiškiu principu: pirmame aukšte dėliojamos visuomeninės paskirties patalpos, o antrame aukše tik viešbučio apartamentai. Pastato pirmame aukšte projektuojamas išilginis praėjimas per segmentus, jungiantis visas funkcines zonas.
Pirmo aukšto šiaurinėje, ramiausioje pusėje numatomas konferencijų centras. Jį sudaro konferencijų salė, bei laiptuota auditorija. Šalia yra tualetai bei vestibiulis. Iš konferencijų centro korpuso yra tiesioginis išėjimas į lauką. Pagrindinis įėjimas yra antrajame korpuse nuo miesto pusės. Iš fojė galima patekti į bet kurią pastato patalpą. Antro bei trečio segmento rytinėje dalyje projektuojamas erdvus restoranas su dviem išėjimais link marių, kur būtų įrengta lauko terasa. Trečio segmento vakarinėje pusėje numatoma administracija bei nedidelė parduotuvė. Paskutiniame segmente projektuojamas SPA. Jame įrengiama sporto salė, grožio salonas, persirengimo kambariai su dušais ir WC, procedūrų kabinetai, saunos bei baseinas.

Antro aukšto planas.

Kiekiviename segmente yra laiptinės į antrą aukštą. Antras aukštas yra suskirstytas į keturis korpusus, kurie neturi vidinio horizontaliojo ryšio vienas su kitu, tačiau yra galimybė praeiti per lauką, per projektuojamų laiptų viršutinę aikštelę. Tai leidžia kurti uždareses, jaukesnes erdves. Taip pat sudaroma galimybė į apartamentus patekti tiesiai iš lauko, neinant per pirmą aukštą, o užlipant lauko laiptais. Apartamentų korpusuose projektuojami galerijinio tipo koridoriai, iš kurių galima patekti į numerius. Siekiama, kad didžioji dalis kambarių būtų su vaizdu į marių pusę. Aukštesnėje pastato pusėje projektuojami dviejų aukštų apartamentai su balkonu į marių pusę.

Vaizdas iš miesto pusės

Krantinės erdvė

Vaizdas nuo molo

Baseino, esančio SPA zonoje, ir eksterjero ryšys

Restorano interjeras

Description

Šio darbo tikslas – parengti viešbučio Nidoje su SPA ir konferencijų centru projektą, kuris atitiktų esamus funkcinius ir visuomeninius poreikius, būtų inovatyvus bei modernus.
Projektuojamas pastatas darniai įsilieja į jautrią Nidos gamtinę bei urbanistinę aplinką. Atlikus urbanistinę analizę, buvo pastebėtos kompozicinės ašys, reikalingi pėsčiųjų ryšiai tarp miesto ir marių. Pastato tūris formuoja ir paryškina šias kryptis, formuoja viešąsias erdves, o pastato aukštis buvo nustatytas atsižvelgiant į teritorijos reglamentus (iki 10m), tokiu būdu nenutraukiami vizualiniai ryšiai.
Viešbutis sudarytas iš keturių pailgų segmentų, orientuotų į marių pusę. Juos jungia projektuojami platūs nereguliaraus dydžio laiptai, po kuriais yra pirmo aukšto patalpos. Pastato pirmame aukšte projektuojama autobusų stotis, dvi konferencijų salės, didelis fojė su restoranu, komercinės, administracinės patalpos, SPA su nedidele sporto sale bei baseinu. Antras aukštas skirtas tik viešbučio apartamentams. Trečiame aukšte, kuris projektuojamas aukštesnėje pastato dalyje, yra tik dviaukščių apartamentų antresolės. Požeminiame aukšte projektuojamos techninės patalpos.
Projekto inspiracija buvo užpūstyti Neringos kaimai: pastatas yra sudarytas iš keturių, tarsi iš kopų išlindusių tūrių – trobų. Jie nebe užpūstyti, o darniai sąveikauja su kopomis – laiptais. Tūriai pakilę nuo žemės, tarsi išsilaisvinę iš smėlio gniaužtų.
Pastato fasadai stikliniai, su medinėmis žaliuzėmis. Interjere dominuoja ramių spalvų ir faktūrų medžiagos.